16 april 
Afgelopen weekend was het perfect weer voor de pups om kennis te maken met buiten. Ze waren voor net 4 weken oud buitengewoon ondernemend en nieuwsgierig, maar zochten logisch ook steeds hun moeder op. Ze worden met de week leuker. De vachtjes groeien mooi, ze komen naar je toe lopen / rennen voor een knuffel en eten inmiddels ook met smaak een bordje vlees. Ik zal een filmpje plaatsen van hun eerste vlees maaltijd, dat was een mooie kliederboel. Ze groeien, ze bloeien, we hebben helemaal niets te klagen. Alles gaat zoals het hoort te gaan. We hebben nog een plekje beschikbaar. Komend weekend zijn de eerste bezoekjes van de toekomstige families. 

7 april 
Gisteren was het weer tijd voor de wekelijkse portretjes. Als ze zo jong zijn, zijn deze ook weersafhankelijk. Mooi weer is huppetee op de foto. Per dag hebben ze meer interactie met elkaar en met de omgeving. Deze week gaan we iedere dag hun omgeving een beetje groter maken. En dan over een dikke week waarschijnlijk voor het eerst echt naar buiten. Het is een cliché, maar wat gaat het snel... 

5 april

Het was vandaag voor de tweede keer tijd om aan de manicure / pedicure te beginnen. Soms merk je aan de moederhond dat ze het voeden minder prettig vindt, soms je zie krasjes bij haar borsten. Heel belangrijk om goed in de gaten te houden. Voor de zekerheid knip ik daarom de nageltjes 1x per week. 

2 april

De pups zijn inmiddels 2 weken oud en hobbelen rond in de werpkist. De oogjes en oortjes zijn open en ze zijn van "cavia" echte kleine hondjes geworden. Ze zijn met hun moeder verhuisd van de slaapkamer naar de woonkamer zodat ze steeds meer van de wereld om hun heen mee zullen krijgen. Vandaag is ook voor het eerst een toiletje geïntroduceerd, stap 1 naar het zindelijk maken. We zijn super blij met hoe alles gaat, als je zulke tevreden dikkies hebt kan je er alleen maar van genieten... Er zijn nog steeds plekjes vrij voor dit nestje. Hopelijk zijn die snel opgevuld zodat de nieuwe families ze op de voet kunnen volgen en binnenkort kunnen komen puppy knuffelen. 

Welkom "Troetelbeertjes"

Zaterdag 16 maart was het dan zover, het zestal besloot dat het tijd was om geboren te worden. Het zijn 3 reutjes en 3 teefjes in een mooi kleuren pallet. Voor de mensen die niet vaak pas geboren pups zien is het soms lastig om te voorspellen hoe ze worden, maar wij zien al dat ze precies zo worden als wij gehoopt hadden.  Mooie brede koppies en een super vacht. Heel blij! 

 

Het is ons "troetelberen" nest geworden, omdat de pups echte knuffelbeertjes zullen worden. 

Pup roze, teefje zwart of sable (te vroeg om te zien) met witte voetjes, kin en borst: Liefdesbeertje "Love bear"  

Pup oranje, reu, abrikoos met wat kleine witte vlekjes: Hartebeertje "tenderheart"

Pup paars, teefje, abrikoos met witte vlekjes: Eerlijkheidsbeertje "share bear". 

Pup lime, reu, parti abrikoos: Geluksbeertje "Good luck bear"

Pup geel, reu zwart tuxedo: Zonnebeertje "Sunshine bear"

Pup teal, teefje, de kleinste van het stel. Ook zwart of sable met witte voetjes, kin en borst: Wensbeertje "Wishbear" 

 

Voorlopig drinken ze alleen nog maar bij mama en zijn ze doof en blind. Als de oogjes open zijn gaan we beginnen met portretjes maken en kunnen we hun wereld langzaam gaan vergroten.