Oki is gedekt door Templeton, de broer van mijn eigen Dibby. Hoe leuk! Als alles goed is krijgen zij eind oktober pups. De mensen die Oki al langer volgen in mijn roedel Australian Labradoodles, weten hoe ongelooflijk lief, grappig en zorgzaam zij is. Zij is de liefste tante voor alle pups die bij ons geboren worden. Dus dat zij straks een fantastische moeder gaat zijn weet ik wel zeker! 

Oki is een Australian Bernedoodle, vader Templeton is een F1 bernedoodle die ik samen met Arlinda van Sweet Australian Bernedoodles heb gekocht. Samen zullen ze waarschijnlijk vooral de Tri color bernedoodles krijgen. 

Oki is voorzitter van haar eigen fanclub en denkt dat al het bezoek voor haar komt. Ondanks dat ze niet de lichtste is, klimt ze zo bij iedereen op schoot voor een knuffel. Templeton lijkt wat meer op mijn Dibby. Zij observeren eerst en komen dan pas. Beide prima karakters, alleen iets andere "begin" aanpak. Ik denk op alle gebieden een top combinatie die elkaar goed aanvullen. 

 

Oki is inmiddels bevallen en heeft nog plek op haar lijst. Haar pups kunnen niet anders dan super lief worden:) 

 

Als dan enkele weken later de puppies geboren zijn zal ik dagelijks updates plaatsen in onze privé facebook groep. 

 

Op deze website zal ik ook proberen wekelijks iets te plaatsen, maar het meerendeel komt echt op facebook. Ik heb zelf ook niets met het medium, maar het is wel ideaal gebleken om iedereen die het leuk vindt om te volgen zo op de hoogte te kunnen houden.

Als de puppies 4-5 weken oud zijn beginnen we met het puppy bezoek van "vreemden". Daarvoor krijgen de moeders en pups ook bezoek, maar voor de moeders bekenden. Zo bouwen we dat langzaam op zodat alles zo ontspannen mogelijk verloopt. Samen met de gezinnen die op de lijst komen te staan, zullen we een aantal bezoekmomenten afspreken.  

 

Daarnaast heb ik ook een website gemaakt waar alle info voor de families terug te vinden is. Deze is prive met wachtwoord en deze gegevens krijgt men wanneer een plek voor een pup definitief is. 

 

Wanneer mogen de pups naar huis? 

Puppies verlaten ons nest als ze tussen de 8-9 weken oud zijn. Mochten ze de grens over gaan, dan houden we ze aan tot 15 weken. 

Voor de puppies ons verlaten laten we hun ontlasting controleren zodat we zeker weten dat ze “parasiet” vrij naar hun nieuwe families gaan. We gebruiken nooit standaard ontwormingsmiddelen omdat onze ervaring is dat ze dit 9-10x niet nodig hebben omdat ze geen wormen hebben. Aan de hand van hun titer uitslag worden ze hier gevaccineerd of krijgen ze individueel te horen wanneer ze weer gecontroleerd moeten worden. 

 

Wat zit er in hun puppypakket? 

Europees paspoort 

Chip registratie 

Contract 

Deken met hun nestgeur

Verschillend speelgoed 

Grote zak met snacks waar ze hele tijd mee kunnen doen

Verschillende beloningskoekjes

Klein zakje brokjes 

Vers vlees (KVV) voor minstens een week 

Lijn met tuigje (waar ze aan gewend zijn omdat ze met ons op stap gaan)